Recepten

Retour aux recettes

Aantal
personen

4 personnes

Menugang

Plats

Voorbereiding

35 min

Bereidingstijd

15 min

Tempura met kip en paprika's

Tempura met kip en paprika's

Ingrediënten

  • 600 g kipfilets in reepjes (1 cm bij 3 cm)
  • 450 g de paprika’s (rood, groen en geel)
  • 2 maatlepels arachideolie
  • Zout
  • Voor de marinade:
  • 2 maatlepels sojasaus zwart
  • 2 maatlepels cognac
  • 1/2 maatlepel verse geraspte gember
  • Voor het beslag:
  • 40 g jonge uien
  • 2 eiwitten
  • 2 de Maïzena
  • 1 vers gehakte gember
Voedings-
waarde
322 kCal
Acide gras saturé 2,40 g
Eiwitten 33,50
Lipides 11,60 g
Potassium 750,60 mg
Cholesterol 136,50 mg

Voorbereiding

1Snij de kipfilets in stukken van 3 cm lang en 1 cm dik, en snij de paprika’s daarna in kleine ruitjes.

2Bereiding van de marinade : de sojasaus, cognac en geraspte gember mengen. Overgiet de stukjes kip met de marinade, bedek ze en laat 30 min. trekken in de koelkast.

3Bereiding van het beslag : hak de jonge uitjes fijn. Klop de eiwitten tot schuim en meng ze met de Maizena. Voeg het zout, de jonge uien en de gehakte gember toe.

4Verhit de olie, rol de stukjes kip in de Maïzena, dompel ze daarna in het beslag en bak ze in hete olie. Verwijder ze als ze goudbruin en krokant zijn en laat ze even uitlekken. Bak de paprika in iets minder dan een minuut; leg de stukjes kip en paprika op een schaal. Serveer ze vergezeld van de sojasaus

 

 

Le plus nutrition

Vetten van gevogelte zijn « goede vetten », want ze zijn hoofdzakelijk van het type enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze hebben een beschermende werking op het cardio-vasculair systeem.

Paprika’s leveren een grote hoeveelheid aan vitaminen, in het bijzonder vitamine C, want 200 g paprika leveren in gare toestand meer dan 100 mg vitamine C, hetgeen grotendeels de dagelijkse behoefte dekt.