Recepten

Retour aux recettes

Aantal
personen

4 personnes

Menugang

Plats

Voorbereiding

10 min

Bereidingstijd

45 min

Romaziaf rundvlees uit Madagascar

Romaziaf rundvlees uit Madagascar

Ingrediënten

  • 400g rundvlees (fondue-stuk) in stukken gesneden
  • 1 pak roquette salade
  • 200g daardappels (type Ratte)
  • 1/2 ui
  • 3 gousses d'ail
  • 1 maatlepel verse gember
  • 2 maatlepels ISIO 4 olie
  • 2 tomaten
  • Zout
Voedings-
waarde
294 kCal
Acide gras saturé 3 g
Eiwitten 24,60
Lipides 14,10 g
Potassium 917,20 mg
Cholesterol 55 mg

Voorbereiding

1Bak het vlees gedurende 5 min. in de ActiFry met de dungesneden ui, de fijngestampte knoflook, het zout, de fijngesneden tomaten en de gember in reepjes. Bedek met 1/2 liter water, laten garen gedurende 15 min. Bij volledige verdamping van het water, het vlees licht laten schroeien. Het vlees moet in de tomatensaus bereid worden.

2Bevochtigen met 3 glazen water. Voeg de geschilde aardappels toe. Bedek het gerecht en maak de bereiding af in ongeveer 20 min. Controleer regelmatig of er voldoende water is, en voeg indien nodig wat toe.

3Voeg de gewassen en afgedroogde roquette salade toe. Breng op smaak en kook het nog 5 min.

 

Le plus nutrition

Romaziaf-rundvlees uit Madagascar levert een belangrijk aandeel aan eiwitten van een buitengewone biologische kwaliteit, want het biedt alle belangrijke aminozuren die het lichaam nodig heeft. Rundvlees is één van de beste ijzerbronnen die de mens tot zich neemt : 100 g rundvlees levert 35 mg ijzer. De actieve bestanddelen van gember hebben een beschermend effect op het maagslijmvlies en verbeteren de spijsvertering.