Recepten

Retour aux recettes

Aantal
personen

4 personnes

Menugang

Plats

Voorbereiding

15 min

Bereidingstijd

25 min

Kalkoenfilet met drie paprika's

Kalkoenfilet met drie paprika's

Ingrediënten

  • 600 g kalkoenfilets reepjes (1cm bij 3 cm)
  • 3 paprika's (1 rood, 1 groen en 1 geel) zonder pitjes
  • 1 of 2 middelgrote uien (of kleine witte uitjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 maatlepel olijfolie extra vierge
  • 1/2 glas witte port
  • 1/2 maatlepel appelzijn
  • Zout
  • Peper
Voedings-
waarde
508 kCal
Acide gras saturé 3,20 g
Eiwitten 38,50
Lipides 14,70 g
Potassium 1008,70 mg
Cholesterol 91,20 mg

Voorbereiding

1Snij de paprika’s in ruitjes van 2 cm. Doe ze in de ActiFry, schenk de olijfolie erover en laat 5 min bakken.

2Snij de uien fijn en hak de knoflook. Voeg ze toe aan de paprika’s. Laat ze 10 min bakken. Zout en peper toevoegen.

3Voeg de kalkoenreepjes toe met groenten, witte port, appelazijn en laat ze ongeveer 10 min bakken tot het geheel goed goudbruin is. Serveren met rijst uit de Camargue (500 g).

 

 

Le plus nutrition

Kalkoen bestaat uit een belangrijke hoeveelheid eiwitten van hoge kwaliteit en heeft het voordeel weinig vetten te bevatten met voornamelijk enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren, beschermers van het cardio-vasculair systeem.

Paprika’s leveren een grote hoeveelheid aan vitaminen, in het bijzonder vitamine C, want 200 g paprika leveren in gare toestand meer dan 100 mg vitamine C, hetgeen grotendeels de dagelijkse behoefte dekt.