Recepten

Retour aux recettes

Aantal
personen

4 personnes

Menugang

Plats

Voorbereiding

20 min

Bereidingstijd

30 min

Corolla's van selderij en rauw gebakken langoustines

Corolla's van selderij en rauw gebakken langoustines

Ingrediënten

  • 8 langoustines
  • 2 sjalotjes
  • 1 droge witte wijn
  • 3 maatlepel witte wijnazijn
  • 50 g verse boter
  • 1 kleine knolselderij (500 g)
  • 3 maatlepels druivenpitolie
  • 1 takje tijm
  • Kervel (takjes)
  • 1/2 maatlepel paprika
  • 1/2 glas vis- of schaaldierbouillon
  • Zout (fleur de sel)
  • Witte peper
Voedings-
waarde
279 kCal
Acide gras saturé 4,40 g
Eiwitten 18,10
Lipides 15,70 g
Potassium 584,80 mg
Cholesterol 65,90 mg

Voorbereiding

1Klop de witte boter: breng in een pan de fijngehakte sjalotjes met de witte wijn en de azijn aan de kook, en kook het in tot 1/3 van het volume. Klop vervolgens met een garde (tip : boter in klein blokjes in een kom en ijsblokjes). Bewaar de saus in een bain-marie.

2Snij uit het hart van de selderij 4 ‘corolla’s’ (ongeveer 8 mm dik) en de rest als ‘julienne’ (dunne korte reepjes). Plaats de selderij-corolla’s in de ActiFry, schenk de olie er over heen en laat 10 min bakken. Verwijderen en warm houden. Bak vervolgens de selderij-julienne gedurende 10 min. Verwijderen en warm houden. Bak dan de langoustines gedurende 10 min. Zout en peper, tijm en paprika toevoegen. Verwijderen en warm houden.

3Blussen met de visbouillon, tot de helft inkoken, en maak de witte boter op met dit ingekookte resultaat. Garneer de borden met de selderij-corolla’s en –julienne.. Leg de langoustines hier op en overgieten met de witte boter. Decoreer met takjes kervel.

 

Le plus nutrition

De combinatie ‘langoustines’ en knolselderij is bijzonder interessant. De eiwitten en mineralen worden geleverd door de langoustines. De knolselderij en de kervel zorgen samen voor een belangrijke hoeveelheid vezels die onmisbaar zijn voor het goed functioneren van de stoelgang. Kervel is bovendien rijk aan vitamine C.