Uw stoomkokergids

Hoe kies ik mijn stoomkoker?

Alle producten

Een volledige maaltijd bereiden zonder toezicht en zorg dragen voor uw gezondheid? De stoomkokers gaan de uitdaging aan!

Wat u moet weten
om uw product te kiezen

 Hoe werkt het?

Stoom in alle lagen

Een stoomkoker bestaat uit verschillende delen die gewoonlijk op elkaar gestapeld worden:

  • 2 of 3 kommen/mandjes/vakken voor de voedingsmiddelen, op of naast elkaar met deksel
  • Een opvangbakje voor sap
  • Een waterreservoir
  • Een elektrisch onderstel

Het water in het reservoir wordt opgewarmd en verandert in stoom die zich vanbinnen verspreidt. Sommige modellen zoals de Vitacuisine® kunnen in één keer verschillende gerechten tegelijk klaarmaken (voorgerecht, hoofdgerecht, groentegarnituur, dessert) zonder dat de smaken zich vermengen.

Stoomkoker   Stoomkoker   Stoomkoker

Alle stoomkokers

 

 Het behoud van vitamines

StoomkokerDankzij de supergezonde stoom kunt u met weinig of geen vetstof koken. Bovendien blijven de vitamines en mineralen van de voedingsmiddelen behouden, met name de vitamine C die erg snel verloren gaat. Groenten en fruit op het menu zetten is niet voldoende, het is ook belangrijk om de beste kookwijze te kiezen zodat de voedingswaarde behouden blijft! De stoomkokers maken het verschil met hun supersnel kookproces op basis van soft steam waarbij vitamines en antioxidanten bewaard blijven: 77 % van de vitamine C en 100 % van de antioxiderende polyfenolen*.

Sommige modellen beschikken over een 'Vitamin+'-toets die de temperatuur sneller doet stijgen zodat de vitamines nog beter behouden worden.

*tests uitgevoerd met 500 g broccoli in samenwerking met Spectralys
Vernieuwing in december 2008.

Alle stoomkokers

 

 De 5 belangrijkste criteria

De capaciteit

De stoomkokers van Seb hebben een totale capaciteit van 6 tot 10,3 l. Er zijn modellen met 2 kommen en met 3 kommen. Voor 8 personen volstaat een capaciteit van 9 l. Rvs kommen houden de warmte zeer goed vast, maar transparante kommen maken het makkelijker om toezicht te houden.

Koken zonder toezicht

Met de automatische functies 'vertraagde start' en 'warm houden' wordt het kookproces volledig beheerd, zelfs wanneer u afwezig bent: handig om de bereiding een maaltijd te starten voordat u naar het werk vertrekt of terwijl u gaat joggen op zondagochtend! Als u een volledig driegangenmenu met uw stoomkoker bereidt, zorgt de warmhoudfunctie ervoor dat het hoofdgerecht op de juiste temperatuur blijft (70-75 °C) terwijl u van het voorgerecht geniet.

Het schoonmaken

Behalve het elektrische onderstel kunnen alle onderdelen (kommen, mandjes, deksels, glaasjes ...) in de vaatwasmachine.

Vermogen

Om tijd te besparen tijdens het kookproces, is een vermogen van minstens 600 W noodzakelijk. De meest hoogwaardige modellen hebben een vermogen tot 2000 W.

Het opbergsysteem

StoomkokerSommige erg compacte modellen zijn voorzien van een ingenieus opbergsysteem met kommen die elkaar worden geplaatst zodat ze minder plaats innemen. Een voorbeeld? De Vitacuisine Compact® met een totale capaciteit van 10,3 l is nog maar 26 cm hoog als alle schalen in elkaar zijn opgeborgen. Hij kan dus probleemloos op het aanrecht blijven staan!

Alle stoomkokers

 

 Handige opties

  • Een rijstkom tovert de stoomkoker om tot rijstkoker
  • Glaasjes om voorgerechten en individuele desserts mee te maken
  • Sommige modellen hebben een speciaal antiaanbakrooster voor vis
  • Een waterreservoir dat op elk moment kan worden gevuld en een zichtbaar waterpeil: erg handig voor lange bereidingstijden
  • In bepaalde modellen zijn er eierrekjes in een rooster geïntegreerd
  • Een compartiment met een ruime inhoud om grote voedingsmiddelen zoals een hele bloemkool of kip te stomen.
  • Een digitaal bedieningsscherm voor gebruiksgemak

Stoomkoker      Stoomkoker  Stoomkoker

Alle stoomkokers

 

 Goed om te weten

  • Voedingsmiddelen die het langst moeten koken, legt u in het onderste gedeelte
  • Nooit zout strooien aan de binnenkant van de stoomkoker
  • De maximale hoeveelheden zijn gelijk bij verse en diepgevroren voedingsmiddelen
  • U kunt verschillende kooktijden beheren door op elk moment voedingsmiddelen toe te voegen
  • De stoomkoker kan voedingsmiddelen in ongeveer tien minuten opwarmen
  • Voor een perfecte gaarheid snijdt u de voedingsmiddelen in gelijke stukken

Alle stoomkokers

Terug