Uw snelkokergids

Hoe kies ik mijn snelkoker?

Alle producten

De Cocotte Minute®, die in 1953 door Seb werd uitgevonden, is sterk gewijzigd maar blijft DE klassieker in de keuken.

Wat u moet weten
om uw product te kiezen

 Een tijdloos concept

De snelkoker beantwoordt altijd precies aan de hedendaagse verwachtingen. Op het gebied van gezond, snel en energiezuinig koken - wat nodig is voor een duurzame ontwikkeling - blijft hij onverslaanbaar! De nieuwe modellen van Seb zijn praktischer en doeltreffender dan ooit. Laat u ook verleiden en kies er een uit!

Alle snelkokers

 

 Hoe werkt het?

Koken onder druk

Snelkoker

Het principe van koken onder druk bestaat uit het opwarmen van een hermetisch afgesloten recipiënt dat gedeeltelijk gevuld is met water. Door de warmte stijgt de temperatuur van het water tot 118 °C (tegenover 100 °C in een kookpan); waardoor de voedingsmiddelen zeer snel koken. Het ventiel treedt vervolgens in werking om het teveel aan stoom te laten ontsnappen. De multifunctionele snelkoker kan allerlei kookmethodes aan: stomen (in het mandje), koken met water, braden, desserts bereiden ... Alle snelkokers

 

 3 belangrijke troeven

Behoud van vitamines en mineralen

guide cocotte minute - brocolisLucht, warmte en licht zijn de belangrijkste vijanden van vitamines. Hoe korter de kooktijd, hoe beter de vitamines en mineralen bewaard blijven. Dankzij een korte kooktijd op hoge temperatuur in de snelkoker worden ze veel beter bewaard dan wanneer voedingsmiddelen bijvoorbeeld lang worden gestoofd.

  • Het vitamine C-gehalte van broccoli bedraagt 90 % na het koken in de Clipso Control®, 84 % na het koken in een gewone pan en slechts 40 % bij het koken in de steelpan.
  • De Nutricook® werd ontwikkeld om op optimale wijze de voedingswaarde van voedingsmiddelen te behouden en beschikt over 4 exclusieve programma's voor de bereiding van groente, vlees, vis en zetmeelhoudende producten.

50 jaar na zijn uitvinding blijft de pan de beste maatjes met de gezonde en evenwichtige keuken van vandaag!

Tot vijf keer sneller koken*!

De snelkoker zorgt ervoor dat u echt tijd bespaart. Logisch dus dat hij onmisbaar is geworden in uw dagelijkse keuken, vooral op drukke avonden, wanneer u uw aandacht tussen het huiswerk, het avondeten en de zorg voor de jongsten moet verdelen ...

De snelkokers van Seb maken op alle domeinen het verschil met hun spectaculaire prestaties.

* in vergelijking met een gewone bereiding in een steelpan

Diepvriesboontjes

2 minuten in de Acticook

6 minuten in de gewone kookpan

30 minuten in de steelpan

Groentesoep

14 minuten in de snelkoker

27 minuten in de gewone kookpan

Varkensgebraad

25 minuten in de snelkoker

72 minuten u in de oven

Kip met roomsaus

15 minuten in de snelkoker

75 minuten in een gietijzeren kookpan

Karamelcrème

12 minuten in de snelkoker

45 minuten au bain-marie

Economisch en ecologisch

Sinds de snelkoker op de markt kwam, wordt hij gezien als een middel om zuinig te koken. Als de kooktemperatuur bereikt is, treedt het regelventiel in werking en houdt het de temperatuur constant met een beperkte energietoevoer. De nieuwste uitvoeringen, vooral de Acticook® Eco Energy, verbruiken nog minder water en energie dankzij een kortere kooktijd. Snelkokers zijn ook milieubewust!

Alle snelkokers

 

 De openingssystemen

De traditionele Authentique-pannen zijn sinds het begin bijna volledig ongewijzigd gebleven. Ze sluiten door middel van een beugelsysteem met schroefklemmen. De snelkookpannen werden makkelijker in gebruik dankzij het bajonetsysteem, maar het is de Clipso® die voor een echte revolutie heeft gezorgd dankzij het openings- en sluitsysteem met maar één hand.

 

 

Snelkoker Zoveel praktischer! De nieuwste modellen zijn tot slot uitgerust met het ergonomische booghandvat waardoor de pan kan worden geopend door gewoon aan een hendel te trekken.

Alle snelkokers

   

 

 De juiste capaciteit kiezen

Of u nu kookt voor twee personen of voor een grote groep, met de aangepaste hoeveelheden beantwoordt de snelkoker aan alle behoeften.

Kuip 4,5 l = 2 à 4 personen
Kuip 6 l = 4 à 6 personen
Kuip 8 l = 5 à 8 personen
Kuip 10 l = 7 à 10 personen

Alle snelkokers

 

 Handige opties

De timer

Snelkoker - timerDe recente modellen beschikken over een intelligente timer waarmee het koken kan worden beheerd. Er is geen toezicht meer nodig, want de timer geeft een geluidssignaal als het koken onder druk in werking treedt en als het kookproces afgelopen is.

  • De timer is afneembaar (behalve voor de Nutricook) en kan overal in huis mee naartoe worden genomen.
  • De timer van de Nutricook® beheert automatisch de 4 programma's. Het einde van de kooktijd gebeurt op soft steam-functie.

De neerklapbare handvatten

SnelkokerEen slim trucje om het opbergen te vergemakkelijken! Bij de modellen Acticook® Eco Energy, Clipso® Compact en Actua® zijn de handvatten van de snelkoker neerklapbaar zodat ze 20 % minder plaats innemen.

Alle snelkokers

 

De eco-dosis

De Acticook Eco Energy is zuinig: hij wordt geleverd met een eco-dosis om voor elk recept de juiste hoeveelheid water te bepalen.

 

 Veiligheid vóór alles

Geen enkel risico op overdruk dankzij het veiligheidsventiel. Het deksel kan niet worden geopend voordat er druk uit de kuip wordt weggelaten. De afsluitveiligheid voorkomt dat de knop wordt doorgedraaid of dat de snelkoker in werking treedt wanneer hij slecht is afgesloten. De snelkokers van Seb zijn uitgerust met een overdrukbeveiliging en met een beveiliging bij opening en sluiting, zodat u ze in alle vertrouwen kunt gebruiken. Alle modellen zijn in overeenstemming met de norm NF EN 12778 en zijn voorzien van een EG-certificaat voor drukapparatuur.

Alle snelkokers

Terug