Uw ovengids

Hoe kies ik mijn oven?

Alle producten

Een vrijstaande minioven als hoofduitrusting of ter aanvulling van een traditionele oven, die kan bakken als een grote!

Wat u moet weten
om uw product te kiezen

 

 Hoe werkt het?

Natuurlijke convectie

Hetzelfde principe als bij traditionele ovens! Voor het opwarmen beschikt de oven over 2 weerstanden: een bodemweerstand (onderaan) en een bovenweerstand (bovenaan). De hitte ontstaat door de straling van de weerstanden en door het materiaal van de binnenwanden dat de warmte geleidt.

Het heteluchtsysteem

Ovens met een heteluchtsysteem zijn uitgerust met een ventilator die in verbinding staat met de weerstanden. Een manier om de warmte gelijkmatiger in de oven te verspreiden.

Voordelen:

 • Sneller en homogener bakresultaat
 • Voorverwarmen niet nodig
 • Mogelijkheid om verschillende gerechten tegelijkertijd te bereiden zonder geurvermenging
 • Ideaal voor gratins, soufflés, vlees, vis ...

De turbofunctie

De turbofunctie, die de warmte nóg sneller doet circuleren, dient om rood vlees, gevogelte of vis heel snel dicht te schroeien en te braden. Hierdoor blijft het vlees mals en sappig. Bij de ovens van Seb maakt de Turbodélice-functie het mogelijk om tot 40 % sneller te bakken dan in een gewone oven.

De patisseriefunctie

Speciaal ontwikkeld voor het op maat bereiden van taarten, quiches, hartige taarten en clafoutis. Bij deze functie staat het heteluchtsysteem alleen in verbinding met de bodemweerstand. Resultaat: het deeg blijft lekker krokant en is goed gegaard, zelfs met een erg sappige garnituur.

De grill

Als alleen de infrarode bovenweerstand wordt gebruikt, worden uw gerechten perfect goudbruin gebakken, gegrild en gegratineerd. Natuurlijk heel handig voor gratins, maar ook voor schaaldieren, bruschetta, bepaalde desserts ...

De ontdooifunctie

Deze functie, waarbij alleen de ventilator wordt gebruikt, werd speciaal ontwikkeld om uw voedingsmiddelen op een snellere en natuurlijke manier te ontdooien. Perfect voor ongepaneerde visfilets, hele vis, vlees ...

Het draaispit

Een onmisbaar accessoire voor het braden van een stuk vlees, bijvoorbeeld gevogelte of lamsbout, dat door de rotatie aan alle kanten gaar wordt. Dankzij een draaispit en een bakwijze op basis van natuurlijke convectie wordt het vlees vanbuiten dichtgeschroeid en blijft het mals vanbinnen.

Alle ovens

 

 De capaciteit

four - capacitéSeb biedt een assortiment ovens van 18 tot 30 l aan. Gewoonlijk wordt liter als maateenheid gebruikt om de capaciteit van een oven aan te duiden. Hieronder vindt u een concordantietabel die u helpt bij het kiezen van de juiste inhoud in functie van uw behoeften.

18 l = een ronde schotel met een diameter van 31 cm / een ovale schotel van 36 cm
22 L = een ronde schotel met een diameter van 33 cm / een ovale schotel van 38 cm
22 L = een ronde schotel met een diameter van 33 cm / een ovale schotel van 38 cm
30 L = een ronde schotel met een diameter van 33 cm / een ovale schotel van 40 cm

Alle ovens

 

 Eenvoudig schoon te maken

OvensHet schoonmaken van de oven staat bovenaan de todolijst! Reden te meer om de juiste keuze te maken ...

 • Het bovenste verwarmingselement is op- en neerklapbaar waardoor de binnenkant beter bereikbaar is en de wanden manueel kunnen worden schoongemaakt. De bodemweerstand is meestal bedekt.
 • De katalytische zelfreinigende ovens zijn uitgerust met binnenwanden met een speciale bekleding die het vet tijdens het bakproces absorberen.
 • Dankzij de autonome binnenverlichting is de binnenkant goed zichtbaar, zelfs als de oven niet aanstaat, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken.

Alle ovens

 

 Vermogen

Om sneller te kunnen bakken is een minimaal vermogen van 1000 W vereist, al is 1500 W ideaal. Het vermogen van de grill kan variëren tussen 750 et 1450 W, maar dit hangt af van de snelheid waarmee de oven opwarmt. Tot slot is een thermostaat noodzakelijk voor een precies bakresultaat dat aangepast is aan uw recepten.

Alle ovens

 

 Veiligheid

OvensDe Europese wetgeving voor ovens werd in 2011 gewijzigd door de nieuwe norm EN 60 335 2-9/A12 die voortaan nieuwe eisen voorziet om het risico op brandwonden te beperken. Daarom heeft Seb heel zijn assortiment vernieuwd en het concept Thermo Respect geïntegreerd:

 • Deurtjes met dubbele koude wanden,
 • Buitenwanden en bedieningspaneel met een betere isolatie
 • Het handvat werd ver genoeg van het raam geplaatst zodat er geen risico op aanraken is.

Alle ovens

 

 De handige opties

 • Speciale fijnmazige turbomand voor de turbofunctie waardoor de warmte door de voedingsmiddelen dringt voor een sneller bakresultaat.
 • De timer vereenvoudigt het toezicht tijdens de bakcyclus
 • Omkeerbaar rooster, frietmand, lekbak
 • De combistoomfunctie voorkomt uitdroging door middel van een klein waterreservoir dat stoom verspreidt tijdens het bakproces.
 • Het controlelampje geeft aan dat de ovenruimte de juiste temperatuur heeft bereikt.

Ovens     Ovens    Ovens

Alle ovens

Terug