Koken met de Actifry®

Koken met de Actifry®

Actifry®, de ster die het goed met u voorheeft

De Actifry® werd in 2007 uitgevonden door Seb maar is nu al een klassieker. Hij zorgt voor een ware revolutie in de keuken, met krokante frietjes die slechts 3 % vet bevatten. De Actifry® bakt niet alleen frietjes, hij biedt ook een veelzijdige oplossing om elke dag gezonde en lekkere voeding te combineren.

Een nieuwe kookmethode

Goudkleurige, knapperige frietjes bakken met slechts één lepel olie, een gedurfde uitdaging! We kopen de Actifry® in de eerste plaats natuurlijk om frietjes te bakken die vijf keer lichter zijn dan fastfood, en er zonder schuldgevoel van te genieten. Toch maken we er soms gewoon alles in klaar, zo oneindig veel mogelijkheden zijn er!

Frietjes à volonté

Naast gewone frietjes kunt u met de Actifry® vele smaken creëren door specerijen en kruiderijen toe te voegen. Zo maakt u frietjes met curry, paprika, amandelen of bacon ...U waant zich gegarandeerd in een ander land! Wissel af met de olie om in vorm te blijven. Geniet van de voedingswaarden die koolzaad-, olijf-, noten- en druivenpitolie bieden of ga op zoek naar nieuwe smaken.

 

Van voor- tot nagerecht

Actifry - friteuse sans huile - dessertEen boekje met 60 recepten is verkrijgbaar bij elke Actifry®, en vele aanvullende edities zijn hier online te verkrijgen. De ideale manier om de vele mogelijkheden van het toestel te leren kennen. Provençaalse gamba's, zalm tandoori, kip met dragon en courgette, lamstajine met gekonfijte citroen, peren met kaneel en amandelen, clafoutis met kersen ... U zult al snel uw eigen specialiteiten bedenken, maar u kunt zich ook laten inspireren door de vele Actifry®-recepten die door internetgebruikers op culinaire blogs worden gepubliceerd. Alledaagse, exotische en geraffineerde recepten, voor tieners en voor kinderen ... De Actifry® is er voor iedereen!

 

De gezonde en lichte keuken

ActifryDe Actifry®, een echt multifunctioneel keukentoestel, biedt een andere kookmethode die gezond en gevarieerd is en volledig voldoet aan de hedendaagse verwachtingen: heel weinig vetstoffen, elke keer verse olie, beter bewaarde smaken en vitamines ... Zo bevat paprika die met de Actifry® bereid is, 31 % meer vitamine C dan bij een bereiding in de pan!

 

Bereidingstips

Absolute eenvoud

ActifryMet de Actifry® behoren mislukte gerechten voortaan tot de verleden tijd! Koken met de Actifry® is kinderspel dankzij een digitaal scherm en slechts twee knoppen. Hij werkt zonder toezicht, u hoeft enkel op 'ON' te drukken, de kooktijd te selecteren en u bent klaar! De nieuwste generatie modellen schakelen automatisch uit nadat de timer een geluidssignaal heeft gegeven. Hij kan natuurlijk altijd worden geopend om het kookproces te controleren of een ingrediënt toe te voegen. De timer gaat automatisch verder met aftellen. Daarna kunnen de antiaanbakkuip, het deksel en de afneembare pendelarm eenvoudigweg in de vaatwasser!

 

 

Te respecteren hoeveelheden

Respecteer de aangegeven hoeveelheden voor een optimale werking. Onthoud dat de maximale capaciteit vaak afneemt bij diepgevroren voedingsmiddelen.

Voorbeeld voor Actifry® Family

 • Verse frieten = max. 1,5 kg
 • Diepvriesfrieten = max. 1,2 kg
 • Vers gehakt = max. 900 g
 • Gehakt uit de diepvries = max. 600 g

 

Goed om te weten

 • Voor sommige gerechten, zoals zalm tandoori met raïta, hoeft er geen olie te worden gebruikt.
 • Vergeet niet dat u de Actifry® tijdens de bereiding kunt openen om een ingrediënt toe te voegen.
 • Als u diepvriesfrieten bereidt, is het niet nodig om olie toe te voegen.
 • Hoe fijner de frieten gesneden zijn, hoe knapperiger ze worden.
 • Gebruik nooit notenolie, want die geeft een slechte smaak.

 

Getest en goedgekeurd*

 • Bijna 80 % van de testpersonen heeft de Actifry® meerdere keren per week gebruikt omdat er veel gerechten mee kunnen worden bereid.
 • 80 % van hen zou de Actifry® aanraden aan zijn vrienden en familie.
 • 100 % van de testpersonen vond de Actifry® gemakkelijk in gebruik en onderhoud.
 • 50 % van hen vond ze lekkerder dan frietjes uit de friteuse.
 • 67 % van hen vond ze lekkerder dan frietjes uit de oven.

 

* Seb-test 2010

 

Terug